Soda - Tuz - Limon (Churchill) Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Soda - Tuz - Limon (Churchill) Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

              Churchill bolca soda limon tuz karışımı ile hazırlanan çok pratik ve lezzetli bir içecektir. İnsanlar tarafından lezzeti için tercih edilmesinin yanı sıra özellikle sıcak havalarda terleme yolu ile kaybedilen mineralleri hızlı bir şekilde vücuda geri kazandırmak ve enerjiyi artırmak amacıyla da sıkça tercih edilmektedir. Sıcak havalarda terlemeden kaynaklı sıvı ve elektrolit kaybını telafi etmenin lezzetli ve pratik bir yöntemi olarak soda limon tuz karışımı ile hazırlanan churchill sadece ülkemizde değil pek çok dünya ülkesinde tüketilmektedir.  Sıvı ve elektrolit dengesinin sağlanmasının yanı sıra churchill’in tansiyonu dengelediği, bağırsakları rahatlattığı ve mide bulantısına iyi geldiği de söylenmektedir.

Soda - Tuz - Limon Karışımı Diğer Adıyla Churchill Nedir?

            Soda limon tuz karışımı adı churchill olarak geçen bol mineralli bir içecektir. Soda limon ve tuzun belli oranlarda karıştırılması ile hazırlanan, baş ağrısı ve mide bulantısına iyi geldiği düşünüldüğü için tüketilen bir içecektir.

            İsminden dolayı yurt dışından ülkemize gelen bir içecek olduğu düşünülebilir ancak aslında churchill, Karşıyaka Bostanlı’da Ahmet’in Yeri olarak bilinen bir mekanda ortaya çıkmıştır. Ahmet Pendikli’ye atalarından kalan bu tarif, kafe sahipleri tarafından mide bulantısı ve baş ağrısına iyi geldiği için hazırlanıp tüketilirken, kafeye gelen müşterilerin içeceği merak etmesi ve denemek istemesi sonucunda beğeni alarak menüye eklenmiştir. Sonrasında popüler bir içecek haline gelen ve tüm ülkeye yayılan soda limon tuz karışımı adı Churchill Ahmet olarak da bilinen Ahmet Pendikli’den gelmektedir.

Soda - Tuz - Limon Karışımı (Churchill)’ in Faydaları Nelerdir?

            Soda limon tuz her biri mineral bakımından zengin besinlerdir. Ayrıca limonun içerisinde bulunan yüksek C vitamini de bu mineralleri destekleyerek churchilin sağlığa faydalarını artırır. Peki soda limon tuz neye iyi gelir?

  •  Churchil bol tuzlu limonlu içeriği ve yüksek mineral oranı sayesinde, baş ağrısı ve mide bulantısını gidermeye yardımcı olur.
  • Sıcak yaz günlerinde terleme nedeniyle kaybedilen minerallerin hızlıca telafi edilmesini sağlar.
  • İçerdiği sodyum minerali sayesinde vücudun sıvı dengesinin sağlanmasına katkıda bulunur.
  • Yüksek mineral değerleri ile vücudun elektrolit dengesini sağlamaya yardımcı olur.
  • Vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olarak bağırsakları rahatlatır ve bağırsak parazitlerini temizler.
  • Sodanın içerisinde bulunan magnezyum minerali, limon ile birlikte tüketildiğinde enerjiyi artır.

Churchill Nasıl Yapılır?

            Churchill hemen hemen her evde bulunan ve yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan çok pratik, lezzetli ve aynı zamanda faydalı bir içecektir. Evde lezzetli ve sağlıklı churchill hazırlamak için soda limon tuz yeterli olacaktır. Bu noktada tuz tercihini rafine edilmeden üretilen ve bir doğal kaynak tuzu olan Mayi Tuz’dan yana kullanmak, churchill’i daha sağlıklı bir içecek haline getirecektir. Churchill yaparken Mayi'nin öğütülmüş tuzu veya limonlu sıvı tuzu tercih edilebilir. Dilerseniz buz da ekleyerek daha serinletici bir churchill hazırlayabilirsiniz. Reyhan veya nane yaprağı da churchill lezzetlini farklı bir noktaya taşıyacaktır. Aşağıdaki adımları takip ederek siz de evde kolayca kendi Churchill’inizi hazırlayabilirsiniz.

  • Bardak tercihinizi büyük bardaklardan yana kullanarak daha kolay hazırlayıp tüketebilirsiniz.
  • Öncelikle bardağın tabanına Mayi Tuz’un öğütülmüş tuzunu ekleyin. Direkt olarak limonlu sıvı tuz da kullanabilirsiniz. 
  • Tuzun üzerine limon suyunu ekleyin. Tuz ve limonu kendi damak tadınıza göre artırabilirsiniz.
  • Tuz ve limonun üzerine maden suyunu ekleyin.
  • Tercihe göre bu şekilde tüketilebilir veya içerisinde nane veya reyhan yaprağı ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
  • Dilerseniz son aşamada birkaç parça buz ekleyerek daha serinletici bir içecek haline getirebilirsiniz.

Churchill Sağlıklı mı?

            Churchill özellikle yaz aylarında tercih edilen lezzetli ve sağlıklı bir içecektir. Churchill yani soda limon tuz karışımı faydaları oldukça fazladır. Bu üç malzemenin de ayrı ayrı sağlığa çeşitli faydaları varken birlikte tüketildiğinde de dolayısıyla fayda sağlar.

            Soda özellikle yaz ayların vücudun kaybettiği minerali geri kazanmasına fayda sağlar. Mide ve bağırsak problemlerinin önüne geçilmesine yardımcı olurken yüksek magnezyum içeriğinden dolayı kas ağrılarına iyi gelir.

            Limon, yüksek C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini destekler. Aynı zamanda bağırsak sağlığı için de oldukça önemli bir vitamindir. Güçlü antioksidan özelliği sayesinde cilde de oldukça faydalıdır.

            Tuz, vücudumuzun sodyum ihtiyacını karşılama noktasında önemli bir yere sahiptir. Vücut çeşitli fonksiyonları yerine getirebilmek için sodyuma ihtiyaç duyar. Bu sodyumu karşılayabileceği en önemli kaynak ise tuz tüketimidir. Ancak her tuz çeşidi, sağlık için kullanılması uygun olan tuz çeşitlerinden değildir. Sağlığımızı desteklemek ve tuzdan gerçekten fayda görmek için doğal tuzlar kullanmalıyız. Rafine edilmeden üretilen ve yüksek mineral değerlerine sahip olan Coğrafi İşaret Tescilli Delice Doğal Kaynak Tuzu, Mayi Tuz tarafından üretimi yapılan ve sağlık için tercih edilebilecek en doğal tuz çeşitlerinden biridir.  Bu 3 malzemenin birlikte kullanılmasıyla hazırlanan churchill, sağlık için oldukça faydalıdır.

Churchill Ne Zaman İçilir?

            Soda limon tuz karışımından oluşan churchill lezzeti ve faydaları ile pek çok insanın tükettiği bir içecek. Üstelik her evde bulunan malzemelerle kolay yapılan bir içecek olması nedeniyle de pek insan tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Peki churchill ne zaman içilmeli?

  • Özellikle sıcak yaz günlerinde, yoğun terleme nedeniyle kaybedilen minerallerin geri kazanılması için tüketilebilir.
  • Hamam, sauna gibi yine çok terlenen alanlardan çıkmak için mineral dengesi sağlamak amacıyla kullanılabilir.
  • Yoğun spordan sonra kaybedilen mineralleri telafi etmek için kullanılabilir.
  • Mide ağrısı ve mide bulanması gibi problemler yaşandığında mideyi rahatlatmak için tüketilebilir.

Churchill Zayıflatır mı?

            Churchill içerdiği soda ve limondan dolayı, zayıflamak isteyen bireyler tarafından da sıkça tercih edilir. Peki soda limon tuz karışımı zayıflatır mı?

            Churchill doğrudan zayıflatmasa da zayıflama sürecine destek olarak tüketilebilir. İçerdiği faydalı mineraller ve bikarbodat sayesinde metabolizmayı hızlandırır. Yemek sonrasında tüketildiğinde sindirimi destekleyerek midenin yorulmasını engeller. İçerisinde bulunan limon sayesinde uyku sırasında metabolizmanın çalışmasını destekler. Düzenli olarak tüketildiğinde yağ yakımının daha uzun süre devam ettiğine dair görüşler vardır.Tüm bu özellikleri ile churchill, zayıflama sürecinde destek amaçlı tüketilebilecek faydalı içeceklerden birisidir.

Paylaş: