Kaya Tuzu ile Duş Nasıl Alınır?

Kaya Tuzu ile Duş Nasıl Alınır?

Kaya tuzu doğal yapısı sayesinde sağlığımız için faydalı tuz çeşitlerinden birisidir. İri taneli doğal kaya tuzu, mineral değerleri yüksek yapısı ile tercih edilen tuz çeşitlerinden birisidir. Kaya tuzu yemeklerde kullanımının yanı sıra farklı kullanım alanlarına da sahiptir. Bunlardan biri kaya tuzunun banyo tuzu olarak duşta kullanılmasıdır. Küvete 1 su bardağı kadar (ihtiyaca göre artırılıp azaltılabilir) eklenerek kullanılabilir. Bunun yanında durulanma suyuna belli bir miktar eritilerek enerjiyi dengelemek ve rahatlamak için duştan çıkmadan önce kullanılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken şey kullanılan kaya tuzunun gerçek ve doğal kaya tuzu olmasıdır. Rafine edilmiş tuzların banyo tuzu olarak kullanımı herhangi bir fayda sağlamayacaktır. Güvenilir üreticilerin ürettiği, analizleri yapılmış, temiz içerikli kaya tuzu, banyo tuzu olarak kullanmak için doğru bir seçenek olacaktır.

Kaya tuzu banyoda nasıl kullanılır?

Kaya tuzu banyo tuzu olarak tercih edilen tuz çeşitlerinden birisidir. Bedensel ve mental olarak sağladığı faydalardan dolayı kaya tuzu, banyo tuzu olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Peki kaya tuzu banyoda nasıl kullanılır?

  • Öncelikle küvetinize istediğiniz sıcaklıkta suyu doldurun.
  • Sizin için yeterli geleceğini düşündüğünüz miktarda (genellikle 1 - 2 su bardağı kadar) kaya tuzunu suyun içine ekleyin.
  • Sonrasında eklediğiniz kaya tuzunu suyun içinde eritin.
  • Bu aşama dilerseniz aromatik yağlar da ekleyerek banyo deneyimini daha rahatlatıcı ve dinlendirici bir hale getirebilirsiniz.

Tüm bu aşamaları uyguladıktan sonra küvetin için rahatlatıcı dakikalar geçirebilirsiniz. Eğer küvetiniz yoksa ayak banyosu yapımında veya durulama suyunuza kaya tuzu ekleyerek tuzun enerjiyi tazeleme ve temizleme özelliğinden bu şekilde yararlanabilirsiniz.

Kaya tuzu ile yıkanmanın faydaları nelerdir?

Kaya tuzu doğal yapısı ve mineral değerleri ile sağlığımıza fayda sağlar. Bu faydalar sadece yemeklerde kullanım ile değil kaya tuzunun farklı kullanım şekilleriyle de sağlanmaktadır. Peki kaya tuzu ile yıkanmanın faydaları nelerdir?

  • Kaya tuzu ile yıkanmak cildin yumuşamasına yardımcı olabilir. Ayrıca vücut peelingi olarak da hafif hafif uygulandığında ölü derilerin atılmasına destek olur ve cildi canlandırır.
  • Kaya tuzu mineral yapısı ile cildi besleyebilir. İçerisinde bulunan magnezyum, kalsiyum, potasyum ve daha birçok mineral, cilde emilerek cilt sağlığına olumlu yönde katkı sağlayabilir.
  • Kaya tuzu ile banyo yapmak, tuzun enerji temizleme ve nötrleme özelliği sayesinde stres atılmasına ve rahatlamaya yardımcı olur. Yorucu ve stresli bir günün ardından kaya tuzunu kullandığınız bir banyo deneyimi yaşamak günün olumsuz enerjisini üzerinizden atmanıza yardımcı olur.

Kaya tuzu sağlıklı mıdır?

Doğal ve rafine edilmemiş kaya tuzu, yüksek mineral değerleri sayesinde sağlığımız için tercih edebileceğimiz tuz çeşitlerinden birisidir. Kaya tuzu tercih ederken güvenilir kaynaklar ve üreticiler tercih edilmelidir. Doğallığı bozulmadan ve içerisine katkı maddesi eklenmeden üretilen kaya tuzu, sağlığımız için doğru bir tercih olacaktır. Kaya tuzunun gerçek kaya tuzu olduğundan emin olmak gerekmektedir. Kirli kaya tuzunun çeşitli hileler kullanılarak satışa sunulduğu sıklıkla görülmektedir. Bu kaya tuzları sağlık için herhangi bir fayda sağlamayacaktır. Aksine içerisinde eklenen maddeler ve kirlilik nedeniyle sağlığa zarar verebilir

Tuz banyosu nasıl yapılır?

Tuzun enerji temizleme özelliği, banyo tuzu olarak kullanımını ortaya çıkarmıştır. Tuz banyosu geçmişten günümüze kadar kullanılan bir yöntem olmuştur. Küvete veya durulanma suyuna eklenip eritilerek kullanılan tuz ile yapılan tuz banyosu, günün stresini ve yorgunluğunu atmak için tercih edilebilecek en keyifli yöntemlerden birisidir. Burada kullanılan tuzun doğal olması önem taşımaktadır. Rafine edilen, içerisinde katkı maddesi bulunduran, mikroplastik ve ağır metal içeren tuz ile yapılan tuz banyosu, vücuda herhangi bir fayda sağlamayacaktır. Bu nedenle güvenilir kaynaklardan temin edilen doğal tuz kullanımı önem taşımaktadır.

Tuz banyosu için genellikle tercih edilen tuz çeşitleri arasında kaya tuzu, himalaya tuzu, kaynak tuzu gibi tuz çeşitleri bulunmaktadır. Bu tuz çeşitleri, aromaterapi yağları ile birleştirilerek ve tek başlarına banyo tuzu olarak kullanılabilmektedir. Aromaterapi yağları ile birleştirilip direkt olarak banyo tuzu ile satılan versiyonları da bulunmaktadır.

Banyo Tuzlarının Kaya Tuzlarına Göre Vücudumuza Yararları

Banyo tuzu olarak tercih edilen kaya tuzunun çeşitli faydalar sağladığı bir gerçek. Sağladığı en büyük fayda ise yorgunluğu ve stresi atmaya yardımcı olarak enerjiyi tazelemesi. Her ne kadar banyo tuzu olarak kaya tuzunun kullanımı yaygın da olsa, banyoda kullanmak için özel üretilen tuz çeşitleri de bulunmaktadır. Özel üretilen bu banyo tuzları içerisinde doğal tuz ve çeşitli aromaterapi yağları bulundurur. Bu aromaterapi yağları tuzun enerji veren özelliğini destekleyerek banyo deneyimini ve rahatlamayı maksimum seviyede iyileştirir.

Mayi Banyo tuzları, banyo deneyimini daha da özel ve rahatlatıcı hale getirmeniz için özel olarak üretildi. Turunç yaprağı yağlı ve sedir yağlı olarak 2 çeşidi olan Mayi banyo tuzlarının içerisine eklenen yağlar, %100 doğal aromaterapi yağları olması nedeniyle özel bir yere sahip.

Paylaş: