Kaliteli Yaşam Nedir? Yaşam Kalitesi Nasıl Artırılır?

Kaliteli Yaşam Nedir? Yaşam Kalitesi Nasıl Artırılır?

Kaliteli yaşam hayatımızı sağlıklı, huzurlu ve rahat geçirmektir. Aklımızın ve ruhumuzun genel anlamda sağlıklı olması, planlı ve düzenli bir hayat içinde var olmak ve sosyal yaşantımızın dolu dolu geçmesi kaliteli yaşamın göstergeleridir.

Her bireyin kaliteli yaşam anlayışı farklıdır çünkü hepimiz farklı şeylerden hoşlanır ve farklı fikirlere sahip oluruz. Dolayısıyla her birimizin farklı hayatları ve beklentileri bulunmaktadır. Zamanı kaliteli geçirebilmek daha fazla mutluluk ve daha fazla huzur getirir.

YAŞAM KALİTESİ NASIL ARTIRILIR?

Kaliteli yaşam bir çoğumuz için farklı anlamlar ifade ediyor. Farklılıklarımız her birimizin sahip olduğu değerlerden geliyor. Bunlar sevgi, saygı, sağlık, kariyer, maddiyat, dostluk… Daha da sayılabilecek bir sürü değerler mümkün. Kaliteli yaşam şu anki yaşadığımız anda yukarda saydığımız değerlere sahip olup olamadığımız ve bunun bizi tatmin ediyor oluşundan geliyor. Yani sahip olduğumuz bu özellikler günlük hayatta bizi nasıl etkilediğine bağlı olarak yaşam kalitemizi bize aktarıyor.

Yaşam kalitesini etkileyen en önemli etmen sağlık, sağlığımız! Sağlıklı olduğumuz sürece bizi motive edecek her şeyi yapmak mümkün. Her şey denilince elbette maddiyat devreye giriyor fakat kaliteli bir yaşam sürdürebilmek için maddiyat gerekse de pahalılık gerekli değil. Yaşadığınız hayatı seviyor olmak, sağlıklı beslenmek, yetenek ve becerileri geliştirerek sosyal hayata anlam katmak ve hayatı doyasıya yaşamak kaliteli bir hayat geçirmektir.

Gerçek mutluluk ve sağlıklı bir yaşamın yolu sosyal, psikolojik ve fiziksel anlamda dengede olmaktan geçer. Hayatın inişleri ve çıkışları olacaktır bu durumlarda kendimizi olduğumuz gibi görmeye ve kabul etmeye cesaret edebildiğimizde; özel ihtiyaçlarımızı tanımlayıp onları yeterince karşılayabildiğimiz takdirde hepimizin yaşam kalitesi artacaktır.

Kaliteli Yaşam Önerileri:

  • Yeterli uykuyu almak, sağlıklı beslenmek, spor becerilerini geliştirmek kendinize fiziksel olarak başlıca yapabileceğiniz örneklerdendir.
  • Sosyal aktiviteleri ve dinlenmeleri kendinize en iyi gelecek şekilde dengeyi kurabilmek.
  • Arkadaşlarımızla ilişkilerimizde kaliteli etkileşim içerisinde olmak
  • Size mutluluk veren şeyleri daha çok hayatınıza dahil etmek: sokakta size kuyruk sallayan bir köpeğin başını okşamak, en sevdiğiniz ve kendinizi oraya ait hissettiğiniz mekanlarda bulunmak…
  • Sosyal yaşamınızdaki birliktelikleriniz ve kendinize ayırmanız gereken vakitler arasında denge kurmak
  • Uzman olduğunuz becerilerinizi daha da geliştirmek size donanımlık katar, becerilerinizin farkında olmak da özgüveninizi artırır eğer öyle olduğunu düşünmediğiniz beceriniz varsa yeni aktivitelere yönelebilirsiniz.
  • Yapacağınız meditasyon ve egzersizler günün yorgunluğunu alarak hem fiziksel hem ruhsal rahatlamanızı sağlayacaktır.
  • Her sabah duygularını yazmak kendinle olan bağlantını güçlendirir ve duygularına temas etmeni sağlar.
  • Ekonomik kalkınma ve sürdürülebilirlik adına maddi birikimler yapmanız sizi geleceğe hazırlar. Böylelikle gelecek kaygılarınızdan finansal anlamda arınırsınız.

PEKİ, MAYİ TUZ'LA NELER YAPABİLİRSİNİZ?

Kaliteli bir yaşamı sağlık olmadan düşünemeyiz demiştik dolayısıyla sağlıklı ve kaliteli beslenmek olmazsa olmazlarımızdan. Mayi Tuz ile yediğiniz ve içtiğiniz her şeye tuzlarımızdan ekleyerek sağlıklı ve güvenli bir yola çıkmaya adım atabilirsiniz. Çünkü Mayi Tuz tamamen el üretimi, zengin mineralli, ağır metal ve mikro plastik içermeyen, katkı maddesi bulundurmayan, tescilli coğrafi işareti bulunan tek tuz markası. Günlük hayatta tükettiğimiz her üründe tuz bulunmakta bu nedenle tükettiğimiz tuzun neden en doğalını ve en kalitelisini tüketmeyelim? Yemeklerimizde, içeceklerimizde, evcil hayvanlarımızda, cildimizde… Çünkü Mayi Tuz tükettikçe sağlığınla parıldarsın.

Mayi Tuz’u nasıl kullanabilirsiniz hep birlikte göz atalım:

  • Her sabah Limonlu sprey tuzu bir bardak suyunuza ekleyerek kendinize yenilik getirin.
  • PetCare ile can dostunuzun da bakımına destek olun.
  • Bitkilerinizi de unutmayın! Sıvı Sprey Tuzumuzla bitkilerin içinde mineral takviyen hazır.
  • Banyo tuzlarımızla günün yorgunluğundan arınarak uzun bir banyo keyfinin tadını çıkarın.
  • Mayi Artisan Serisi ile yemeklerinize farklı bir dokunuş katın.
  • Kendinize ayırdığınız o özel vakitlerde Mayi Tuz Mum’u yakarak etrafa yaydığı loş ışık ve mükemmel kokusuyla tazelenin.
  • Mayi Tuz Marilen ile içecek ve tatlılarınıza alışılmışlığın dışında yeni bir tat ekleyin ve tadını çıkarın!
Paylaş: