Tuzun Yararları Nelerdir? Neden Mayi Tuz Sorusu İçin Verilecek 5 Cevap

Tuzun Yararları Nelerdir? Neden Mayi Tuz Sorusu İçin Verilecek 5 Cevap

İnsan vücudunun günlük sodyum ihtiyacı 4 - 4,5 gram arasıdır. Mayi Tuzda bu miktar 14 gr tuza denk gelmektedir. Sıcak yaz günlerinde Sodyum ihtiyacı daha da artar. Tuz alımında amaç vücudun Sodyum ihtiyacını karşılamaktır. Vücut fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde çalışabilmesinde Sodyumun rolü büyüktür. Vücut sıvı dengesinin ayarlanması, enzim faaliyetlerinin düzenlenmesi, kasların kasılması, sinir sistemi, kalp sağlığı ve daha birçok açıdan yeterli miktarda Sodyum almak gerekir. Ancak tuz kullanırken deniz tuzu, rafine edilmiş sofra tuzu vb. tuzlardan uzak durup doğal tuz kullanmak sağlığımız için önemlidir.

Sağlığımız için hayatımızda önemli bir yere sahip olan tuz, bilinenin aksine sadece yemeklerde kullanılmaz. Banyo tuzu, tuz sabunu gibi çeşitli kullanım şekilleri ile tuz, vücudumuza dışardan bakım yapmak için tercih edilebilecek ürünlerdendir. Bu ürünlerin de doğal tuzlardan yapılmış olmasına dikkat etmek gerekmektedir. 

Doğal kaynak tuzu olan Mayi tuz, %100 doğal bir tuz olup, düşük sodyum oranına (%31) sahiptir ve mineral bakımından oldukça zengindir. Neden Mayi tuz diyoruz, inceleyip görelim

Mayi Tuzun Yararları Nelerdir?

1. Mayi Tuz Yüksek Kalitededir

Hem üretim şekli hem de taşıdığı mineraller bakımından yüksek kalitede bir tuz olan Mayi tuz, himalaya tuzu ve kaya tuzu gibi %100 doğal bir tuz çeşitlerinden biridir. Türkiye’nin en büyük doğal kaynak tuzu olarak sera tipi havuzlarda ve hijyenik koşullarda üretiliyor. Doğallığından bir şey kaybetmeden en saf hali ile sağlıklı kutularda paketlenerek tüketiciye ulaştırılıyor.

Demir, Kalsiyum, Lityum, Vanadyum ve İyot başta olmak üzere 84 mineral içeren doğal kaynak tuzunda hiçbir katkı maddesi bulunmuyor. Rafine edilmeden üretilen Mayi tuz, yüksek kalitede bir tuz olarak adeta şifa dağıtıyor.

 2. Zararlı Hiçbir Katkı Maddesi Barındırmaz

Rafine işleminden geçen tuzlar rafine tuz olarak adlandırılır. Yüksek ısıya maruz kalması nedeni ile son derece zararlı olan rafine tuzda sağlığı tehdit eden katkı maddeleri bulunuyor. E-536 olarak rafine tuz içeriğinde bulunan potasyum ferro siyanür, akışkanlığı arttırıcı bir kimyasal olup sağlık sorunlarına neden oluyor. Renklendirici ve nem tutucu olan E173 yani Sodyum Alüminyum Silikat, yine nem tutucu ve beyazlatıcı olan E171 yani Titanyumdioksit ve Alüminyum Silikat gibi kimyasallar tiroid bezinin çalışmasını bozmanın yanında eklem rahatsızlıklarına da neden oluyor.

Yer altındaki kaya tuzunun yer yüzüne eriyik halde çıkması olarak da tanımlayabileceğimiz Mayi tuz, hiçbir katkı maddesi içermeyen doğal bir tuz olarak birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Yaş, cinsiyet ve hava şartlarına göre değişen tuz ihtiyacında vücudun ihtiyacı olan tüm mineralleri karşılayarak sağlıklı bir yaşam sunuyor.

3. Tansiyon Hastalarının Aradığı Tuzdur

Tansiyon hastası biri tuz kullanır mı diye düşünüyorsanız, evet Mayi tuz tansiyon hastalarının aradığı tuzdur. Doğal kaynak tuzu olan Mayi Tuz, düşük sodyum oranı ve magnezyum, potasyum, kalsiyum gibi minerallerden zengin olması nedeni ile kalbi ve damarları korur, tansiyonu yüksaltmez. Böylece tansiyon hastaları vücudun ihtiyacı olan mineralleri gönül rahatlığı ile alarak sağlıklı bir yaşam sürüyor. Çünkü tuz vücudun ihtiyacı olan bir besindir.

4. Anti Ödem Özelliğindedir

Rafine tuzun ödem nedeni olduğu bilinen bir gerçektir. Böbreklerde adeta bir yük oluşturan rafine tuz, vücutta ödem şeklinde kendini belli eder. Çünkü bir müddet sonra böbrekler bu yükü taşıyamaz hale gelir. İleride kalp yetmezliği, eklem rahatsızlıkları, hipertansiyon, böbrek ve safra kesesi taşı ve daha birçok sağlık sorunu ile ciddi sıkıntılara yol açar. Anti ödem özelliğinde olan Mayi tuz, rafine tuzun neden olduğu sağlık sorunlarının aksine tam bir şifa deposudur.

 5. Birçok Hastalığa İyi Geliyor

İçerdiği 84 çeşit mineralle birçok hastalığa iyi gelen Mayi tuz, %100 doğal kaynak tuzu olarak uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Sadece yemekleri tatlandırmayarak sindirim sisteminden sinir sistemine, kalp ve kas sisteminden bağışıklık sistemine kadar onlarca rahatsızlıkta hastaların yüzünü güldürüyor. Kan şekerini dengeliyor, sinirleri yatıştırıyor ve damarları koruyor. Aynı zamanda yaşlanma karşıtı bir besin olarak yaşam kalitesini yükseltiyor. Cilde olan faydaları, uyku düzensizliğine olan iyileştirici etkisi, toksinleri atarak vücudun pH dengesini koruması gibi faydaları ise pek fazla bilinmeyen özellikleri olarak dikkat çekiyor.

El değmeden paketlenen ve en doğal hali ile tüketiciye ulaştırılan Mayi tuz, her derde deva bir besin olarak Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırılıyor.

Paylaş: