Sole Nedir? Neden Önemlidir?

Sole Nedir? Neden Önemlidir?

Sole doğal kristal kaya tuzu ile saf suyun karıştırılarak hazırlandığı tuzlu suya verilen isimdir. Ancak buna basitçe tuzlu su demek yetersiz kalır. Çünkü su ve tuz birleştiği zaman tuzun pozitif iyonları ile suyun negatif iyonları birbirini sarar. Sonucunda suyun ve tuzun yapısı değişime uğrar, kutuplaşma biter ve enerji düzeyi yükselir. Bir kaya tuzu çeşidi olan himalaya tuzu ile de sole hazırlığı yapılabilir ancak deniz tuzu ile sole hazırlanması tavsiye edilmemektedir çünkü deniz tuzları yüksek miktarda mikroplastik ve ağır metal içerebilir.

Sole, vücudumuzdaki sistemlerin dengeye girmesine ve asit – baz dengesinin sağlanmasına yardımcı olur. Düzenli olarak her sabah aç kanına 1 bardak suya 3 – 4 damla kadar sole eklenip içilmesi, bağışıklık ve dolaşım sistemimiz için oldukça faydalıdır. Su içildikten sonra mide, bağırsak sistemi, metabolizma ve dolaşım sistemi uyarılır, tuzun enerjisi tüm vücuda yayılır. Ayrıca sole, düzenli kullanımda vücudumuzda depolanan ve çeşitli hastalıklara sebep olan toksik yüklü atıkların çözünmesini ve dışarı atılmasını sağlayarak vücudumuzun doğal frekansına yeniden kavuşmasına yardımcı olur. Vücudumuzun atıklardan arınmasını sağlayan sole, cilt sorunlarının da düzelmesine destek olur. En önemlisi de şeker, kahve, sigara vb. bağımlılıklarda yoksunluk krizlerinin azalmasını sağlar.

Sole Nasıl Hazırlanır?

Sağlığımıza çok büyük katkısı olan sole, evde çok kolay bir şekilde hazırlanabilmektedir. Tek yapılması gereken büyük bir cam kavanoz veya sürahiye birkaç parça kristal tuz koyup üzerini tamamen su ile doldurmaktır. Kristal tuz parçası yoksa, granül yapıdaki kristal tuz da sole hazırlığı için kullanılabilmektedir. Bu durumda 4 -5 yemek kaşığı granül (kristal) tuz eklemek yeterli olacaktır. Bu karışım 1 saat boyunca bekletildiğinde, su %26 doygunluğa ulaşana kadar tuz çözülmeye devam eder, yeterli doygunluğa ulaştığında ise çözülme durur. Sole azaldıkça tek yapılması gereken şey (içindeki tuz bitmediği sürece) üzerine su eklemektir. Böylece tuz tekrar çözünecek ve solemiz tekrar %26 doygunluk oranı ile hazır olacaktır.

Dilerseniz granül tuz kullanarak kendi solenizi kendiniz hazırlayabilirsiniz ancak buna bile ihtiyaç duymadan, direkt olarak Mayi Tuzun yer altından doğal olarak sole şeklinde çıkan sıvı tuzlarını da kullanabilirsiniz. Doğal sıvı tuz, yerin altından yeterli doygunluk seviyesine ulaşmış bir şekilde çıkar ve direkt kullanım için uygundur. 

Sole Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tüketilen sole miktarından daha önemli olan şey, sole yapımında kullanılan tuzun kalitesidir. Öncelikle kullanılan tuzun %100 doğal, rafine edilmemiş kristal yapıdaki doğal tuz olması gerekmektedir. Rafine işlemine maruz kalmış, içerisinde kimyasal madde bulunduran tuzların kullanımı solenin sağlıklı değil, tam tersine sağlıksız olmasına sebep olur ve vücudumuza fayda değil zarar getirir. Ayrıca tuzun çevre kirliğine maruz kalmamış olması, mikroplastik ve ağır metal gibi zararlı maddeler içermemesi de sağlığımız için önemli olan faktörlerdendir.

Soleden istenilen verimin alınabilmesi için tuzun güvenilir ve analiz raporları bulunan bir yerden tedarik edilmesi önemlidir. Bu noktada Mayi Tuz tarafından üretimi gerçekleştirilen Delice Tuzu, güvenilir kaynakların arasında yer almaktadır. Türkiye’nin ilk ve tek coğrafi işaret tesciline sahip tuz çeşidi olan Delice tuzu, bu özelliği sayesinde doğallığını kanıtlamaktır ve Mayi Tuz tarafından %100 doğal yöntemler kullanılarak üretilmektedir.

Paylaş: