Mayi Tuzun Sahip Olduğu Özellikler

Mayi Tuzun Sahip Olduğu Özellikler

Doğada akarsular, göller, kaynaklar ve kuyular az ya da çok tuz içeriyor. Deniz tuzu, kaya tuzu, himalaya tuzu gibi farklı tuz çeşitleri farklı amaçlar için kullanılıyor. Yeryüzünün en kaliteli tuzları ise kaynak tuzlarından elde ediliyor. Çok nadir bulunan doğal kaynak tuzları %100 doğal olup hem içeriği hem de üretim şekli ile diğer tuzlardan ayrılıyor.

Doğal kaynak tuzlarından elde edilen Mayi tuz, Türkiye’nin en büyük doğal kaynak suyu tuzlasından elde ediliyor. Sera tipi havuzlarda hijyenik koşullarda üretilirken, güneş enerjisi ile kurutulup el değmeden paketlenerek tüketiciye ulaşıyor. Mayi tuzun sahip olduğu şaşırtıcı özellikleri duyduğunuzda diğer tuzlardan neden çok daha sağlıklı ve kaliteli olduğunu daha iyi anlayacaksınız. Şimdi Mayi tuzun kendine has özelliklerine bir göz atalım.

1. Mayi Tuz Doğal Tuzdur!

Artık tüm uzmanlar rafine tuz yerine himalaya tuzu, kaya tuzu, kaynak tuzu gibi doğal tuz tüketimini tavsiye ediyor. Çünkü rafine tuz işlenmiş bir tuz çeşidi olarak birçok kimyasal barındırıyor. Sadece sodyum ve klor içeren rafine tuz, içerdiği kimyasallarla vücudu tahrip ederek birçok rahatsızlığa neden oluyor. Oysa Mayi tuz %100 doğal kaynak tuzu olarak E-530, E-533, E-550 gibi hiçbir kimyasal içermiyor. 84 mineral içeriği, hiçbir tuzda olmayan demir, lityum ve vanadyum bakımından zenginliği ile vücudun ihtiyacı olan tüm minerallere sahip bir tuz olarak diğer tuzlardan ayrılıyor.

 2. Kalitesi Yüksektir, İçeriği Zengindir

Doğallığından hiçbir şey kaybetmediği gibi kimyasal da içermeyen Mayi Tuz, el değmeden paketlenerek tüketiciye ulaşıyor. Yüksek kalitede bir tuz olarak oldukça sınırlı üretilmesine rağmen kalitesi ve uygun fiyatları ile yemeklerle farklı bir lezzet katıyor. Yeryüzünün en kaliteli tuzu olan doğal kaynak tuzu Mayi tuz, Türkiye’nin en büyük doğal kaynak tuzlasından çıkarılıyor. Hijyenik şartlarda üretilirken, en doğal koşullarla kurutularak sofralara geliyor. Zengin içeriği ve üretim özellikleri ile yüksek kalitede bir tuz olduğunu da ispatlıyor.

3. Yaşam Kalitesini Yükseltir

3 beyaz zehirden biri olan tuz içerisinde Mayi tuz bulunmuyor. Başta yüksek tansiyon olmak üzere tuzun neden olduğu birçok rahatsızlığı engelleyerek hastalıklarla mücadelede önemli rol oynuyor.

En basit fonksiyonlar için bile vücudun tuza ihtiyacı vardır. Tuzda bulunan sodyum, potasyum ve diğer mineraller; sinir sistemi, solunum sistemi, kas ve kemik sistemi, sindirim sistemi ve kalp damar sağlığı için son derece önemlidir. Mayi tuz 84 çeşit mineral barındıran doğal bir tuz olarak hastalıklarla mücadelede ve vücut direncinin arttırılmasında aktif rol oynuyor. Yani kısaca yaşam kalitesini arttıran en doğal ve sağlıklı tuz olarak tercih ediliyor.

4. Vücudun Dengesini Sağlar

Vücudun pH seviyesini düzenleyerek alkali ortam sağlayan Mayi tuz, tüm vücut fonksiyonları için önemli olan pH seviyesinin korunmasında oldukça etkilidir. Aynı zamanda yüksek asit seviyesini azaltarak hücresel fonksiyonların düzgün çalışmasına yardımcı oluyor. Tansiyonu düzenleyip kolesterolü azaltarak vücut dengesini koruyor. Suyun damarlarda ve hücrelerde tutunmasını sağlayan Mayi tuz, besinlerin hücrelere girmesini sağlayarak zengin içeriği ile sağlıklı bir yaşam sunuyor.

5. Hem Sağlıklı Hem Lezzetli

Kalp damar sağlığından kas ve kemik sistemine, sinir sisteminden sindirim sistemi ve solunum sistemine kadar vücudun her bir bölgesinde farkını hissettiren Mayi tuz, lezzetli ve sağlıklı bir tuz olarak sofralarda yer alıyor. Lüks restoranların tercihi olarak dünyada da yayılmaya başlarken, katkısız oluşu, %100 doğallığı ve sahip olduğu minerallerle hem sağlıklı hem de lezzetli bir tuz olarak tercih ediliyor. Vücudun ihtiyacı olan mineral ihtiyacını karşılayarak sağlığımız için önemli rol oynarken, yemeklere kattığı lezzetle damak zevkine hitap ediyor. Sağlıklı bir yaşam için artık tüm dünya Mayi tuzu tercih ediyor.

Paylaş: