Mayi Sıvı Tuz Nedir? Sıvı Tuz Faydaları Nedir?

Mayi Sıvı Tuz Nedir? Sıvı Tuz Faydaları Nedir?

Dünyanın en kaliteli tuzları kaynak sularından elde edilen tuzlardır ve yeryüzünde sınırlı sayıda kaynak suyu tuzlası bulunur. Mayi Tuz ürünleri de Kırıkkale’nin Delice ilçesinde bulunan doğal kaynak suyu tuzlasından, hiçbir işlem uygulanmadan, rafine edilmeden ve sadece güneşte kristalleştirilerek elde edilen son derece kaliteli, sağlıklı ve doğal tuzlardır.

Mayi Sıvı Tuz ise diğer bütün Mayi Tuzların kaynağının ta kendisidir. Yerin 1300 metre aşağısındaki fay kırığından çıkan sıcak su hattının kırmızı toprak minerallerini bünyesine katarak ve kristal kaya tuzundan tuzluluğunu alarak yeryüzüne çıkan bu eşsiz kaynağın en saf hali ile sofralarınıza ulaşmış halidir. Hiçbir işlemden geçirilmeden sadece temizlenerek paketlenir ve tüketiciye ulaştırılır. İçerisinde himalaya tuzunda da bulunan kalsiyum, magnezyum, potasyum ve lityum gibi insan sağlığına faydalı 84 farklı mineral bulundurur ve deniz tuzları gibi içerisinde sağlığımıza zarar veren mikroplastik ve ağır metal gibi maddeler bulundurmaz. Mayi sıvı tuzun içerisinde bulunan iyot %100 doğaldır ve herhangi bir iyot ilavesi yapılmamıştır. Tüm bunların yanında yapılan analizler ile microplastik içermediği ve erimeyen madde oranının 0 olduğu kanıtlanmıştır.

1 Litre sade sıvı tuz, 150 ml sprey ambalajlı sade sıvı tuz çeşitlerinin yanında, Mayi Artisan serisi ile kekikli, limonlu, sarımsaklı ve trüflü olmak üzere aromalı çeşitleri de bulunmaktadır. Mayi Artisan serisi üretilirken, tuzun doğallığının bozulmaması için kullanılan aromaların doğal olmasına dikkat edilmektedir.

Mayi Sıvı Tuz Nasıl Kullanılır?

1.  Salatalar için ya da tuzun eşit dağılmasını, yemekle anında bütünleşmesini istediğiniz zamanlarda son dokunuş için mükemmeldir.

2.  Sprey ambalajda bulunan sıvı tuzlar salata ve soslar için son derece pratiktir.

3.  Sprey ambalajının sağladığı kullanım kolaylığı ile sofralarınızda sofra tuzu olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.

4.  Bir bardak suya 2 – 3 fıs sıvı tuz sıkarak veya 1 litre suya 1 yemek kaşığı sıvı tuz ekleyerek kendi alkali suyunuzu yapabilirsiniz. Alkali su sabahları aç karnına içildiğinde gün boyu enerji sağlar. Akşam yatmadan önce içildiğinde ise uykunuzu destekler.

5.  El ve ayaklarda oluşan mantar, kaşıntı vb. rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanabilirsiniz.

6.  Soğuk algınlığı ve enfeksiyon gibi durumlarda aynı zamanda ağız ve diş sağlığı için ağzınıza sıkıp su ile gargara yapabilirsiniz.  

7.  Sprey tuzları yanınızda taşıyarak Mayi Sıvı Tuz lezzetini her yerde yaşayabilirsiniz.

Mayi Sıvı Tuz İle Hayatı Kolaylaştıran Öneriler

  • Tuzsuz pilavına tuz eklemek sprey tuz ile çok kolay! Çünkü sıvı olduğu için pilavın ile kolay bir şekilde bütünleşir.
  • Tuz kullanmaya yeni başlayan bebeğini tuza alıştırmak için harika bir seçenek. Çünkü tuzu kontrollü bir şekilde artırabilirsin ve fazla kaçan tuz kırıntıları yüzünden bebeğin rahatsız olmaz.
  • Birkaç fıs ile alkali suyun faydaları sana çok yakın. 1 bardak suyuna ekleyeceğin birkaç fıs sıvı tuz, alkali su yapmak için hayatını kolaylaştırır. Düzenli kullanım ile alkali su, daha dinç ve sağlıklı olmana yardımcı olur.
  • Ayva, erik elma gibi tuz ekleyerek yemeyi sevdiğin meyveler ve birbirinden güzel salatalar sprey tuz ile çok daha lezzetli. Çünkü sprey tuz, lezzeti eşit dağıtır.
  • Ağızındaki aftlar için en doğal ağız spreyi. Yaraların kısa sürece iyileşmesine yardımcı olur.
  • Hasta olduğun zaman biraz su ile seyrelterek gargara ve burun spreyi olarak kullanmak seni çok rahatlatır.
Paylaş: