Evcil Hayvanlar İçin Gıda Takviyeleri Neden Önemlidir?

Evcil Hayvanlar İçin Gıda Takviyeleri Neden Önemlidir?

Evcil hayvanlar hayatımıza çok fazla neşe getirmeyi başarır. Bizi güldürür, hasta olduğumuzda veya üzüldüğümüzde rahatlatır ve ne olursa olsun sonsuz sevgileriyle yaşamları boyunca her zaman yanımızda olurlar.

Günlük yaşamımızda stres, trafik, iş ve mutsuzlukla geçen bir günün ardından, size sevgi gösterisinde bulunan, kapıdan girdiğiniz an gün boyu özlemini size anında hissettiren evcil hayvanınızın hayatınıza ne kadar renk kattığının bilincindesinizdir.

Onlarla beraber yaşamak kulağa ne kadar hoş gelse de bakımları ve üstlenilmesi gereken sorumlulukları vardır. Temizlikleri, yürüyüşleri, mama saatleri…

Tüylü dostlarımızın yaşantısı boyunca sağlıklı ve mutlu olmalarını isteriz. Onların hasta olması ve hareket güçlerinin azalması tüm aile bireylerinin üzülmesine yol açar. Bu yüzden onların neşelerini devam ettirebilmeleri için her ihtiyaçlarını eksiksiz yerine getirmeye çalışırız. Bu ihtiyaçların en önemlisi de yeterli beslenme diyebiliriz.

Veterinerler kedi ve köpekler için sadece mamanın onların dengeli beslenmesi için yeterli olmadığını dile getirmektedir. Onlarında tıpkı biz insanlar gibi düzenli ve dengeli beslenmeleri gereken takviyeleri almaları gerekmektedir. 

GIDA TAKVİYESİ GEREKLİ MİDİR?

Mamalar, ek besin ve gıda takviyeleri canlının kasları üzerinde etkili olsa da, doğal besinlerle beslemek ya da normal mama beslenmesine doğal besin ve gıda takviyeleri yapmak da gerekebilir. Tıpkı insanlar gibi köpeklerin de takviyelerle beslenmeleri desteklendiğinde vücutlarında toksin birikme riski en aza iner.

Kaliteli bir mama ile beslenen, gerekli durumlarda gıda takviyeleri ile beslenmeleri güçlenen canlıların çok daha uzun süre yaşadıkları ve bu yaşam süreleri içerisinde mutlu bir hayat sürdükleri kanıtlanmıştır. Kedi-köpek ne kadar az hastalığa yakalanır, enerjisi yerinde olursa, o derece mutludur denilebilir.

EVCİL HAYVANLAR İÇİN GIDA TAKVİYELERİ NELERDİR?

İnsanlarda olduğu gibi kedi ve köpekler olmak üzere evcil hayvanların da bu tarz takviye ürünlerine ihtiyaçları vardır.

Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri, diğer hayvansal ve bitkisel yağlara göre hiçbir yan etkisi ve zararı olmayan, aksine kalp sağlığı açısından mutlaka tüketilmesi gereken sağlık dostu bir yağ asididir.

Yüksek kaliteli bir omega-3 yağ kaynağı olan balık yağının kedi ve köpek öğünlerinde yer alması önerilmektedir. Birçok veteriner, kedi ve köpeklere balık yağı takviyeleri verilmesini önerir.

Büyüme ve gelişmeyi destekleyen Çinko, bağışıklık sistemini destekler ve canlıların tırnak kalitesini de artırır. Biotin, özellikle karaciğer sağlığı, sinir sistemi, tüy sağlığı ve göz sağlığı açısından önem taşıyan vitamindir.

PEKİ, BU TAKVİYELERİN FAYDALI NELERDİR?

Bu faydalar arasında kalp sağlığını iyileştirme, tüy dökümünü azaltma, canlı ve parlak görünümünü sağlama, bağışıklık sistemini güçlendirme ve bazı kanser türlerinin büyümesini yavaşlatma sayılabilir. 

Bu takviyeler genel olarak sindirimi kolaylaştırmak, sindirim kanalında gaz oluşumunu engellemek, ishal ve kabızlık gibi sorunları azaltmak ve yutulan tüylerin sindirim kanalından kolay bir şekilde atılmasını sağlamak amacı ile kullanılır.

Bununla birlikte, tüm balık yağı takviyeleri aynı kalitede değildir. Bu nedenle köpeğinize yüksek kaliteli bir balık yağı takviyesi verdiğinizden emin olmanız önemlidir. Mayi Pet Care gıda takviyeleri, tüylü dostlarınızı önemser ve onların sağlıklı bir yaşam sürmesini amaçlar. Omega takviyesi yüksek kalite ve yoğun oranda balık yağı içermektedir. Ayrıca Mayi Pet Care gıda takviyeleri üretilirken doğal etken maddeler kullanılmıştır. İçerisinde katkı maddesi ve evcil hayvanların sağlığını olumsuz etkileyecek herhangi bir madde bulunmamaktadır. Tüm bu özellikleri ile Mayi Pet Care gıda takviyeleri evcil hayvanınız için tercih edebileceğiniz en kaliteli gıda takviyeleridir.

Paylaş: