BULAŞIK MAKİNESİ TUZU NEDİR? NE İŞE YARAR?

BULAŞIK MAKİNESİ TUZU NEDİR? NE İŞE YARAR?

Bulaşık makinesi tuzu, bulaşık makinenize ve aynı zamanda bulaşıklarınıza fayda sağlayan, granül kaya tuzlarıdır. Makinede tuzun erime sürecinin daha yavaş ve etkili olması için ince yapılı değil iri taneler halinde kullanılır. Masada kullanılan yemek tuzu ve deniz tuzlarından farklıdır. Üretimi esnasında içeriğindeki demir ve karbonatlardan arındırılır. Böylelikle suyun sertliği en aza indirilerek tortu ve kireç oluşumunu önler, makinenizin ve bulaşıklarınızın korunmasına destek olur.

BULAŞIK MAKİNESİ TUZU NE İŞE YARAR?

Bulaşık makinesi tuzunun hem makinenize hem de bulaşıklarınıza ayrı ayrı faydalar sağladığını söylemiştik. Bulaşık tuzu makinenizi aynı zamanda da  bulaşıklarınızı sert suyun etkilerinden korur. Masa tuzları ve deniz tuzları bulaşık makinesi tuzuna benzese de makinenizde kullanmak için uygun değildir.

Bulaşık Makinesi Tuzunun Makinenize Faydaları: 

Kireç oluşumunu ve diğer kalıntıların birikmesini önler. Böylece makinenizin iç donanımını korur ve yüksek performans sağlamasına yardımcı olur.


Bulaşık makinesi tuzu kireç molekülleri gibi makinenize zarar veren etmenlerden makinenizin parçalarını korur ve sizi olabilecek arıza masraflarından kurtarır. 


Makine ömrünü uzatır. Tuz sayesinde parçaları daha temiz kalan makinenizi yıllarca rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Bulaşık Tuzunun Bulaşıklarınıza Faydaları:  

Sert sular bulaşıklarınızda çizilmeler bırakır bulaşık makinesi tuzu ise sert suların yumuşamasını sağlar ve çizilmelere karşı bulaşıklarınızı korur. 


Tuz sayesinde yumuşayan ve kireçten arınan su, deterjanın daha etkili olmasına yardımcı olur. Böylelikle bulaşıklarınız kalıntılardan daha iyi temizlenir. 


Bulaşıklarınızda yıkandıktan sonra oluşan leke ve kireç izlerini önler. Mutfak eşyalarınızı daha uzun kullanmanızı sağlar.

 BULAŞIK MAKİNESİ TUZU KULLANIMI NASIL OLMALIDIR?

Bulaşık makineleri için üretilen tuzlar makineye özeldir. Diğer tuzların içeriğinden farklı olduğu için makinenizde kaya tuzu, himalaya tuzu veya limon tuzu kullanılamaz. Artı olarak bulaşık deterjanı, sirke, bulaşık makinesi tableti ve parlatıcısı gibi ürünler bulaşık tuzunun yerini tutmaz.

Bulaşık makinesi tuzu, makineyi çalıştırmadan önce eklediğiniz tablet değildir. Makine kapağındaki dijital ekranda tuz uyarı ışığı yandığında yeniden tuz ekleyebilirsiniz.

BULAŞIK MAKİNESİ TUZU NE KADAR KONULMALIDIR?

Boş olan makinenizin alt sepetini öne doğru kaydırın ardından tuz haznesinin kapağını açın, suyla dolu olan hazneye alabildiği kadar tuzu boşaltın ve kapağını tekrar kapatın. Arçelik, Bosch, Vestel, Beko makinenizin markası ne olursa olsun haznenin alabildiği kadar tuz koymalısınız. Bir sonraki kırmızı ışık uyarısı yanıncaya dek kullanabilirsiniz.

BULAŞIK MAKİNESİ TUZUNUN ZARARI VAR MIDIR?

Bulaşık makinesi tuzunun zararı bulunmamaktadır. Dikkat edilmesi gereken yanı sadece makine tuzu kullanılması ve etkisini görebilmek için devamlı olarak kullanılması gerektiğidir.

MAYİ BULAŞIK MAKİNESİ TUZU'NUN FARKI NEDİR?

Mayi Tuz parfüm, Paraben, SLS, SLES ve Petrol gibi zararlı maddeler içermeyen, %100 doğal hammaddeler ile üretilen bulaşık makinesi tuzu, makinenizi koruyup bulaşıklarınızı parlatırken sağlığa zararlı kalıntı bırakmaz.

Kireci önleyerek bulaşık makinesinde daha iyi performans ve daha uzun ömürlü kullanım sağlar. Sudaki kireci yok ettiği için bulaşıklarınızda lekesiz ve parlak bir sonuç elde etmenizi amaçlar. Tamamen doğal yöntemlerle ve doğal hammaddeler kullanılarak üretilen Mayi Bulaşık Makinesi Tuzu doğa, çevre ve cilt dostudur.

Paylaş: