Banyo Tuzları Nedir? Ne İşe Yarar?

Banyo Tuzları Nedir? Ne İşe Yarar?

Banyo yapmak hem temizlenmek hem de günün tüm stres ve yorgunluğundan arınmak için akla gelen en etkili yollardan biridir. Banyo yapmak bu kadar dinlendirici bir özelliğe sahipken keyifli bir hale getirmek için banyo tuzunu kullanabilirsiniz.

Banyo tuzu içerisinde bulundurduğu mineraller ile cildinizin ihtiyacını karşılamakta ve banyodan daha rahatlatıcı bir etki almanızı sağlamaktadır.

Banyo tuzu günün yorgunluğunu atmak, zinde kalmak ve cildi canlandırmak için kullanılan kristalimsi yapıda olan tuzdur.  Günün stresini atmak, vücudu dinlendirmek için banyo suyuna eklenen banyo tuzları gevşeyerek rahatlamanızı ve güzel kokusu ile zinde kalmanızı sağlar.

BANYO TUZLARI NE İŞE YARAR?

Banyo tuzu çok etkili bir peelingtir, ciltte bulunan ölü derilerin hızlı şekilde atılmasını sağlar. Etkisi o kadar geniştir ki ilk kullanımdan itibaren cildin yumuşak ve parlak olmasını sağlar. Günün yorgunluğu atmanın yanı sıra kan dolaşımını hızlandırarak cildinizi yenileyebilirsiniz. Bu nedenle banyo tuzu harika bir cilt bakım ürünüdür diyebiliriz.

Vücuttan negatif elektriği alan banyo tuzu bütün gün yaşadığınız stres ve siniri anında yok eder. Küvetin içerisine serpiştireceğiniz banyo tuzu kan dolaşımını hızlandırır, vücudun daha rahat nefes almasını sağlar.

Banyo suyunuza mineralli tuzlar eklediğinizde, kendinize şifalı bir banyo hazırlamış sayılırsınız. Cildimiz, maruz kaldığı bu bileşenleri emer ve bileşenlerin kana karışmasını sağlayabilir. Vücudumuz suyun içerisinde kaldıkça, suyun içerisindeki mineraller gözeneklerimizin aracılığıyla sistemimize erişir. Ciltteki gözenekleri açan ve cildinizin nefes almasını sağlayan banyo tuzu ile cildinizin tazelik kazandığının farkında olacaksınız.

BANYO TUZLARI NASIL KULLANILIR?

Küvetinizi su ile doldurun. Banyo tuzundan yeteri kadar suya serpiştirin. Tuzunuz suyun içerisinde eridikten sonra eriyen tuz parçalarıyla kendinize masaj yaparak suyun keyfini çıkarabilirsiniz. Eğer küvetiniz yoksa banyo tuzunu durulama suyunuzda kullanabilir veya bir kap içerisinde eriterek ayak banyosu yaparken tercih edebilirsiniz. 

BANYO TUZLARI FAYDALARI NELERDİR?

Banyo tuzu, doğal tuzun mineralleri ve içerisinde bulunan aromaterapi yağlarının şifalı etkisi ile hem cildimize hem de ruhumuza sayısız fayda sağlar. Rutinlerimize banyo tuzunu ekleyerek, kendimizi ve ruhumuzu banyo tuzu ile rahatlatmanın faydalarından bazılarını sayacak olursak;

- Ciltten kaybedilen nemin geri kazanılmasına yardımcı olur.

- İçerisindeki mineraller sayesinde vücuda enerji verir ve vücudunuzun kendisini onarmasını daha kolay hale getirir. 

- Negatif enerjinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

- Gözeneklerin açılmasını sağlayarak cildin hava almasını ve böylece parlak ve renkli kalmasını sağlar.

- Vücuttaki toksinlerin ve ödemin dışarı atılmasında oldukça etkilidir. Ayakta oluşan şişliklerin azalmasına yardımcı olur.

- Cilt için doğal koruyucu ve antimikrobiyal bariyer görevi görür.

- İçerdiği aromalar ve yoğun mineraller sayesinde zihinsel yorgunluğu alır ve stresi engeller. 

- Ter ve ayak kokusu problemlerini gidermeye yardımcı olur.

MAYİ BEAUTY BANYO TUZUNUN FARKI NEDİR?

Banyo tuzlarında genellikle kullanılan tuz çeşidi deniz veya himalaya tuzlarıdır. Deniz tuzları mikroplastik içeriği yüksek tuzlar, Himalaya tuzları ise tedarik edildiği coğrafyadan dolayı radyasyona maruz kalmış olma olasılığı olan tuz çeşitleridir. Bunlar banyo tuzunun kalitesini doğrudan etkileyen faktörlerdir. Banyo tuzunun yüksek kalitede olması için içerisinde kullanılan tuzun mineral değeri yüksek, mikroplastik ve ağır metal gibi insan sağlığına zararlı maddeler bulundurmayan kaliteli bir tuz olması gerekmektedir.

Mayi Beauty banyo tuzlarının içerisinde bulunan %100 doğal kaynak tuzu, yer altından yer yüzüne sıvı halde çıkan bir tuz çeşidi olduğu için çevresel kirlilikten etkilenmez. Dolayısıyla mikroplastik ve ağır metal içermeyen bir tuz çeşididir. Ayrıca yer yüzüne sıvı halde çıkan doğal kaynak tuzu, Kırıkkale Delice bölgesinde bulunan kırmızı toprak minerallerini de bünyesine kattığı için mineral oranı yüksektir. Dolayısıyla Mayi Beauty banyo tuzları, doğal içerikli, yüksek mineralli yapısı ve birbirinden faydalı aromaları ile diğer banyo tuzlarından çok daha kalitelidir.

En kaliteli ve en uygun fiyatlı banyo tuzu fiyatları için ürünlerimizi ziyaret edin.

Paylaş: