ARSENAL FUTBOL TAKIMININ TERCİHİ DELİCE TUZU NEDİR? FAYDALARI NELERDİR?

ARSENAL FUTBOL TAKIMININ TERCİHİ DELİCE TUZU NEDİR? FAYDALARI NELERDİR?

Kırıkkale’nin Delice ilçesinde Türkiye'nin en büyük doğal kaynak suyu tuzlasında, 2017 yılında kurulan tuz işleme tesisinde üretilmeye başlanan “Delice tuzu” herhangi kimyasal bir işleme maruz bırakılmadan doğal yollarla elde edilmektedir. Doğal kaynak suyunun güneş ışınlarıyla buharlaştırılması sonucu elde edilen ve içerisinde zengin mineraller barındıran bu özel sıvı tuz; içerdiği magnezyum, vanadyum, kalsiyum ve potasyum açısından zengin oluşuyla kas ağrıları ve kemik erimesine karşı çok faydalıdır. Yer altında bulunan kaynak sularından elde edilen bu özel tuzun en büyük özelliği, sıvı olarak topraktan iyot ve bazı mineralleri alarak çıkmasıdır. %100 doğal ve zengin mineral içeriği sayesinde İngiltere’nin Arsenal futbol takımı tarafından tercih edilmektedir.

MİNERAL ZENGİNLİĞİYLE TERCİH EDİLEN DELİCE TUZU NEDİR?

Delice Tuzu, dağlık bölgeden çıkan kaynak suyunun sera tipi havuzlarda güneş ışınlarıyla buharlaştırılması sonucu herhangi bir kimyasal işleme maruz kalmadan elde edilen doğal ve her açıdan sağlıklı bir kaynak tuzu çeşididir. Rafine edilmeden üretilen Delice Tuzu içerisinde sağlığa zararlı hiçbir kimyasal madde bulundurmaz. Ayrıca çevresel kirlilikten etkilenmeyen kaynağı sayesinde mikroplastik ve ağır metal de içermemektedir. Zengin mineral oranına sahip olan Delice Tuzu, özellikle magnezyum oranının yüksekliğiyle dünyanın dört bir yanındaki sporcular ve Arsenal futbol takımı tarafından tercih edilmektedir.

DELİCE TUZU YURT DIŞINDA SATIŞI VAR MI?

Kırıkkale Delice bölgesinde bulunan tuzlada üretilen yıllık 3 bin ton Delice Tuzu ‘nun, bin tonu distribütör firmalar aracılığıyla yurt dışına gönderilmektedir. ABD başta olmak üzere, Güney Kore, Belçika, Danimarka, Rusya, İngiltere, Almanya, Avustralya gibi birçok ülkeye de ihraç edilen mineral zengini bu tuz, Hollanda; İngiltere, Moskova ve birçok ülkede de satılmaktadır.

DELİCE TUZU SPORCULAR TARAFINDAN KULLANILABİLİR Mİ?

Gerek muhteşem aroması ile gerekse mineral açısından zengin oluşu ile dünyada eşi benzeri olmayan “Delice tuzu” kısa sürede birçok ülkeden yoğun bir ilgiyi üzerinde toplamayı başarmıştır. Delice Tuzu, zengin mineralli ve doğal yapısı ile spor esnasında kaybedilen tuzun vücuda geri alınması noktasında sporcuların tercih edebileceği en doğru tuz çeşididir. Delice tuzu özellikle kramp ve eklem ağrıları gibi sorunları giderdiğinin bilinmesiyle kısa sürede çeşitli ülkelerden sporcuların ilgi odağı olmuştur. Başta dünyaca ünlü futbol takımı Arsenal ile Yeni Zelanda, Avustralya’da bazı rugby takımları ve İngiltere’deki futbol kulüplerinin de tercihi olmuştur. Yurt içinde ise Antalyaspor oyuncuları Delice Tuzu ‘nu tercih etmektedir.

Paylaş: